Cuzco Excursies

Cuzco is een heerlijke stad om wat tijd door te brengen. Hier onder geven we je verschillende ideen voor excursies die je zou kunnen doen wanneer je in Cuzco bent

STADSTOUR;
Vertrek om 14.00 uur. Deze stadstour in en rondom Cuzco duurt ongeveer drie en een half uur met bezoeken aan de kathedraal, Qoricancha, en de nabij gelegen ruïnes van Sacsayhuaman, Tambomachay, Pukarara en Qenko. Om al deze plaatsen te kunnen bezoeken heb je een speciaal toegangskaartje nodig (BTG).

EXCURSIE NAAR DE HEILIGE VALLEI (Sacred Valley):
Vertrek om 08.30 uur. Deze excursie duurt de gehele dag en gaat elke dag van de week. Je bezoekt de markt plaats Pisaq, de ruines van Ollantaytambo en het kleine dorpje Chincheros. Lunch is inbegrepen in een restaurant in de Heilige Vallei.

EXCURSIE NAAR MACHU PICCHU:
Deze excursie duurt de gehele dag. JJe wordt opgehaald van het hotel en naar het station gebracht. De comfortabele toeristentrein rijdt tot Aguas Callientes. Hier vandaan gaan bussen naar de ruïnes (+/- 20 min). Een begeleide tour door de ruïnes van Machu Picchu met Engels sprekende gids duurt ongeveer twee en een half uur. Hierna is er de mogelijkheid om te lunchen (niet inbegrepen). Dan is er nog wat extra tijd om nog eens rond een gedeelte van de ruïnes te gaan alvorens de bus en trein terug naar Cuzco te nemen. Je wordt van de trein opgehaald en weer naar het hotel vervoerd.

Er zijn verschillende treinen naar Machu Picchu, maar sinds begin 2009 rijden de treinen vanaft Poroy en niet vanaf Cuzco. Poroy is een klein dorpje ongeveer 12 kilometer buiten Cuzco.


De Expedition trein vertrekt dagelijks om 06.40 uur vanuit Poroy. Deze trein komt aan in Aguas Calientes om 09.55. Deze trein keert terug naar Poroy om 15.20 en arriveert in Poroy om 19.05.


De Vistadome is iets luxueuzer en vertrekt van Poroy om 07.35. Deze trein komt aan in Aquas Callientes om 10.50. Een tweede Vistadome trein vertrekt vanuit Poroy om 08.25 en komt aan in Aguas Calientes om 12.10. De eerste Vistadome trein keert terug naar Cuzco om 16.43 en arriveert in Poroy om 20.25. Een tweede Vistadome trein vertrekt vanuit Aguas Calientes om 17.25. Deze trein komt aan in Poroy om 20.55.

Het is mogelijk om een combinatie van bovenstaande treinen te nemen dus je kan bijvoorbeeld met de Expedition trein naar Aguas Calientes gaan en terugkeren in een van de Vistadome treinen.

Voor mensen die echt in stijl willen reizen is er de Hiram Bingham Express. Dit is geen goedkope optie, maar tijdens de treinreis worden volle maaltijden geserveerd en is er een open bar. Dit betekent dat je zoveel (alcoholische) drankjes kan nuttigen als je wilt. Deze trein vertrekt vanuit Poroy om 9.05 en komt aan in Aguas Calientes om 12.05. Deze trein keert terug vanuit Aguas Calientes om 17.50 en arriveert in Poroy om 21.15.

Inbegrepen:
Transfer Hotel Cusco – Treinstation Poroy – Hotel Cusco
Treinkaartjes Poroy – Aguas Calientes – Cusco
Buskaartjes Aguas Calientes – Machu Picchu Ruinas – Aguas Calientes
Entree kaartje Machu Picchu Ruinas

RAFTING IN DE URUBAMBA RIVIER
Om ongeveer 09.00 uur wordt je opgehaald van je hotel en rijden we naar Urubamba. Nabij dit dorpje gelegen in de Heilige Vallei begint ons boot avontuur. We trotseren de rivier Urubamba tot aan Ollantaytambo. In totaal zijn we bijna 2 uur in de boot en komen pas tegen het eind van de middag terug in Cuzco.

PAARDRIJDEN
Om ongeveer 09.30 uur wordt je opgehaald van je hotel om naar een boerderij te gaan die een half uurtje buiten Cuzco ligt. Hier staan de paarden klaar. De tocht gaat door vrij ruig terrein maar de uitzichten zijn fantastisch. Onderweg zullen we een paar keer stoppen maar alles bij elkaar zit je ongeveer 4 uur op het paard en de tocht eindigt nabij de ruïnes van Qenqo even buiten Cuzco. Deze tocht is dolle pret voor mensen die niet al te veel ervaring met paardrijden hebben.

INCA TRAIL EN OVERIGE WANDELINGEN
De omgeving van Cuzco is fantastisch voor serieuze treks en allerlei andere wandeltochten. Voor uitgebreide informatie over deze tochten klik hier.