Puerto Maldonado

 

Puerto Maldonado is de hoofdstad van het departement Madre de Dios. In dit bedrijvige stadje wonen ongeveer 60.000 mensen en het ligt slechts op 30 minuten vliegen verwijderd van Cuzco. Het onderkomen in het oerwoud is simpel maar niet Spartaans. Er zijn ongeveer 40 bungalows en elke bungalow heeft 2 bedden, een privé badkamer met douche maar er is geen warm water en ook geen elektriciteit in de bungalows. De maaltijden worden geserveerd in een gemeenschappelijke eetzaal waar je ook koude drankjes kunt kopen.

Programma
Puerto Maldonado 3 dagen / 2 nachten

DAG 1:
Vlieg van Cuzco of Lima  naar Puerto Maldondado. Je wordt op het vliegveld van Puerto Maldonado opgewacht en meegenomen naar de haven. Hier wacht een boot met buitenboord motor die je naar het onderkomen in het oerwoud zal brengen. Dit gedeelte van de reis duurt ongeveer 2 uur. Bij de tijd dat je hier aankomt is het tijd voor lunch. Een korte siësta en vervolgens een korte verkenningstocht naar een nabij gelegen laguna waar we verschillende soorten kaaimannen kunnen zien. Op de terugweg kunnen we meestal een prachtige zonsondergang zien.

DAG 2:
Een vroeg ontbijt en vervolgens een tocht per voet door het oerwoud. Er zijn 2 mogelijkheden. Voor diegenen die een lange trek willen maken is er de mogelijkheid om naar Cocha Perdida te lopen. Deze tocht duurt alles bij elkaar ongeveer 7 uur (heen en terug), maar slechts 30 minuten lopen van de lodge ligt het eveneens prachtige meertje Apu Victor. Bij beide meertjes zijn er volop kansen om allerlei verschillende vogels waar te nemen zoals parkieten, papegaaien, toekans, reigers en vele andere.
Na de lunch is er een korte siësta en in de namiddag bezoeken we een nabij gelegen eiland waar het niet al te moeilijk is om apen te zien

DAG 3:
Ontbijt en dan terug per boot naar Puerto Maldonado voor de vlucht naar Cusco of Lima
.

 

Programma 
Puerto Maldonado 4 dagen / 3 nachten

DAG 1:

Vlieg van Cuzco of Lima  naar Puerto Maldondado. Je wordt op het vliegveld van Puerto Maldonado opgewacht en meegenomen naar de haven. Hier wacht een boot met buitenboord motor die je naar het onderkomen in het oerwoud zal brengen. Dit gedeelte van de reis duurt ongeveer 2 uur. Bij de tijd dat je hier aankomt is het tijd voor lunch. Een korte siësta en vervolgens een korte verkenningstocht naar een nabij gelegen laguna waar we verschillende soorten kaaimannen kunnen zien. Op de terugweg kunnen we meestal een prachtige zonsondergang zien

DAG 2:

Een vroeg ontbijt en vervolgens een tocht per voet door het oerwoud. Het is een relatieve korte wandeling door het oerwoud naar Apu Victor. Aan de oevers van dit meertje is er grote kans om vogels en dieren te spotten. Na de lunch is er een korte siësta en in de namiddag bezoeken we een nabij gelegen eiland waar het niet al te moeilijk is om apen te zien.

DAG 3: 

Een vroeg ontbijt en vervolgens wederom een tocht per voet door het oerwoud maar dit keer gaan we veel verder het oerwoud in. Het is ongeveer drie en een half uur lopen naar het meertje Cocha Perdida. Hier is er een grote kans dat om vogels spotten. Ook de terugtocht duurt ongeveer dire en een half uur.

DAG 4:
Ontbijt en dan terug per boot naar Puerto Maldonado voor de vlucht naar Cusco of Lima.

 

 

Een vroeg ontbijt en vervolgens wederom een tocht per voet door het oerwoud maar dit keer gaan we veel verder het oerwoud in. Het is ongeveer drie en een half uur lopen naar het meertje Cocha Perdida. Hier is er een grote kans dat om vogels spotten. Ook de terugtocht duurt ongeveer dire en een half uur.