Arequipa

AREQUIPA (De witte stad)

Arequipa is de een na grootste stad in Peru en met een bevolking van iets meer dan 1 miljoen mensen de belangrijkste stad in het zuiden. De meeste gebouwen zijn gemaakt uit een vulkanische witachtig gesteente genoemd sillar en daarom staat Arequipa bekend als de witte stad. De meeste dagen van het jaar is het zonnig en daardoor heb je meestal een goed uitzicht op de vulkanen die rondom de stad liggen.

Binnen de stad is het Santa Catalina klooster de grootste attractie om te bezoeken. Voor vele eeuwen was het een compleet raadsel wat zich achter de hoge muren afspeelde en het is pas sinds 1970 dat dit klooster opengesteld werd voor het grote publiek.
Arequipa is het startpunt voor een twee of drie daagse toer naar de Colca Canyon. De vijf uur durende reis om daar te komen is een lust voor het oog. Je rijdt door afgelegen dorpen waar de bewoners nog steeds in hun oorspronkelijke kleding gekleed gaan en er zijn pracht uitzichten op de vulkanen. In de Colca Canyon heb je een hele goede kans om condors waar te nemen.

 

STADSTOUR AREQUIPA

Deze drie uur durende tour begint om 9 uur ‘s morgens of om half drie in de middag. Je bezoekt de Yanahuara wijk met het hoofd plein en de kerk met uitzichtpunt. In het centrum van Arequipa bezoek je eveneens het hoofd-plein, de San Francisco kerk, het Santa Catalina klooster en de Compania de Jesus kerk.

 

EXCURSIE NAAR DE COLCA CANYON

Tijd: 2 dagen / 1 nacht

De Colca Canyon is te ver van Arequipa verwijderd om dit als een excursie van een dag te doen, daarom hebben we een aanbod van verschillende hotels om een nacht door te brengen in deze prachtige omgeving.

Op de eerste dag vertrek je van je hotel in Arequipa om ongeveer half negen om aan te vangen met onze reis naar Chivay. De reis duurt ongeveer vijf uur maar onderweg wordt er volop gestopt om foto’s te nemen van de vulkanen en de lokale flora en fauna. Er is grote kans dat je lama’s, alpaca’s, vicuñas en viscachas zal zien. Maar er zijn ook volop vogels en misschien zie je ook nog de Flamengo. De reis gaat over de Peruviaanse hoogvlakte en op een gegeven moment ben je 4800 meter boven zee niveau.

Je komt aan in Chivay ongeveer om half twee en daar word je vervoerd naar het hotel van jou keuze. De rest van de middag is er tijd om wat rond te wandelen of om te baden in een van de hotsprings. In de avond is het mogelijk om een folkshow bij te wonen (niet bij de prijs inbegrepen).

Op de tweede dag een vroeg ontbijt en dan vertrek je van je hotel om ongeveer half zeven in de ochtend om naar Cruz del Condor te gaan. Deze reis duurt ongeveer ander half uur. Dit is een uitzichtpunt en hier heb je een goede kans om Condors te zien, want over het algemeen vliegen ze hier relatief laag. We brengen hier ongeveer een uurtje door voordat we terug gaan naar Chivay. Op de terug reis van Cruz del Condor naar Chivay stop je verschillende keren voor foto’s in sommige van de dorpjes die je passeert zoals Pincholle, Maca en Yanque. Na de lunch (niet inbegrepen) reis je terug naar je hotel in Arequipa waar je ongeveer om zes uur aankomt.